Hvad gør vi?

ÅBNINGSTIDER:


Mandag:

8-14.00 og 14.30-18.00

Tirsdag:

9-12.30 og 13.30-17.30

Onsdag:

8-12.00

Torsdag:

9-12.30 og 13.30-18.00

Fredag:

8-12.30

Hvad gør vi?

Før dit første møde med kiropraktoren?Din kiropraktor skal optage en fyldestgørende sygehistorie, derfor kan det være en god idé at være forberedt på at svare på en lang række spørgsmål om dig selv, hvor det er vigtigt, at du bidrager med korrekte og fuldstændige oplysninger om dit helbred. Hvis du derfor tager medicin af nogen art, skal du kunne oplyse hvilket præparat og hvilken dosis, ligesom du skal kunne give diagnosen på tidligere eller nuværende sygdomme.

Skriv det eventuelt ned, før du kommer til første behandling. Det kan være meget relevant for kiropraktoren, selvom du ikke selv synes det.


Har du gamle eller nye røntgenbilleder, som du tror, kan være relevante, så tag dem endelig med.

Vær forberedt på, at en korrekt udført undersøgelse ofte vil kræve, at man afklæder sig til undertøjet. Hvis du foretrækker at blive undersøgt af en kiropraktor af dit eget køn, har vi både mandlige og kvindelige kiropraktorer at vælge mellem hos kiropraktor plus.
Har du specifikke spørgsmål, du gerne vil have svar på, kan det være en god idé at skrive dem ned, før du ankommer til konsultationen.


Du skal være realistisk i forhold til dine forventninger til behandlingen – har du haft ondt længe, skal du ikke vente at blive symptomfri lige med det samme.


Den første konsultation

Kiropraktor Plus indleder med en samtale hor vi får afdækket din sygehistorie. Vi foretager efterfølgende en grundig ortopædisk, neurologisk og biomekanisk (bevægelses) undersøgelse. Og såfremt vi skønner det nødvendigt vil vi her på klinikken tage røntgenbilleder af det berørte område for at afklare mulige medfødte eller tilkommende problemer.


Efter endt undersøgelse vil din kiropraktor lave en vurdering af dit problem, stille en diagnose. I de akutte tilfælde vil der sandsynligvis blive givet en behandling første gang men oftest aftales der en ny tid for gennemgang af din situation og behandling vil blive givet her.


Hvor lang tid tager det at blive bedre?

Det kommer først og fremmest an på din diagnose. Dernæst spiller din alder, din grundform, din måde at tackle problemet på mentalt, og hvor længe du har haft problemet, inden du søger hjælp, en vigtig rolle. Hvis du har mulighed for at holde pause fra nogle af de faktorer, som har forvoldt problemet, kan det fremskynde bedring. Det er ofte først muligt at give et foreløbigt svar på, hvor længe sygdomsforløbet eller symptomerne vil vare, efter de første to til tre behandlinger. Man skal huske, at problemet ikke nødvendigvis er løst, fordi smerten forsvinder hurtigt.


Den anden konsultation

Din kiropraktor har nu haft tid til at indhente og gennemgå de evt. medbragte helbredsinformationer du har haft med ved den første konsultation eller indhentet dine oplysninger der kunne ligge rundt omkrig i sundhedssystemer. Du vil modtage og få gennemgået en handlingsplan med et behandlingsforløb udarbejdet efter din sygehistorie.
Vores forventninger til hinanden afstemmes og afdækkes. Vi sikrer os at vi har forstået hinanden og at vi nu kan begynde vores samarbejde omkring det at forbedre dit helbred og din første kiropraktiske behandling vil blive givet.


Hvad er en kiropraktisk behandling egentlig?

Kiropraktoren har mange værktøjer at vælge imellem, når han skal behandle smertefulde og låste led. Manipulation er hovedværktøjet i kiropraktorens værktøjskasse. Her strækkes et specifikt led meget hurtigt og præcist i en given retning. Formålet er at genskabe normal bevægelighed eller optimere leddets bevægelse.


Hvad vil det sige, at et led er låst?

Det betyder, at der er nedsat eller ingen bevægelse i leddet. Hvis et led bevæger sig dårligt, ofte som følge af en vedvarende belastning, kan der opstå irritation i og omkring leddet, som medfører, at leddet spænder yderligere til. Blodet får svært ved at komme til og fra det involverede område og som følge heraf kommer der ikke ilt til musklerne, og affaldsstoffer transporteres ikke væk, hvilket fører til yderligere irritation i og omkring leddet. En ond cirkel er i gang, leddet bliver mere og mere stift, og smerte kan opstå enten pludseligt – eller ofte gradvist. Således opstår et hold i eksempelvis nakke eller ryg.


Kiropraktoren bruger desuden en række forskellige muskulære teknikker som består af forskellige stræk og tryk på muskulaturen for at få spændt muskulatur til at afspændes. Tværfiber massage er desuden meget brugt ved overbelastningssymptomer i arme og ben. Eksempler kan være tennisalbue, museskade og løberknæ mm.


Den kiropraktiske behandling er i høj grad også grundig information om din tilstand og rådgivning om træning, ergonomi og forebyggelse.


Hvorfor er kiropraktisk behandling så effektiv.

Det hurtige stræk af leddet, som sker ved en manipulationsbehandling, medfører en umiddelbar stimulering af tusindvis af forskellige receptorer (mekano-receptorer), som er indbyggede i og omkring leddet og dets muskulatur. Dette fører til en umiddelbar reflektorisk afslapning af overspændt, dyb muskulatur, som har hindret leddet i at bevæge sig normalt. 


Derudover vil denne stimuleringen af mekano-receptorerne aktivere hurtigt ledende nervetråde. Når disse aktiveres, hæmmer de impulserne fra de nerver, som sender information om smerte ind til centralnervesystemet. Hermed når smerten ikke vores bevidsthed. Derfor kan kiropraktik umiddelbart lindre smerte. Ved en manipulation sker desuden en kemisk proces i og omkring leddet, så der frigives en masse af kroppens egne smertedæmpende stoffer (neuropeptider).
Hvis et led har været låst længe, vil det hurtige stræk af leddet kunne strække evt. forkortet bindevæv eller arvæv således, at dette ikke fastholder leddet i en låst stilling. Det medfører, at du med det samme oplever en bedre funktion af leddet.


Ved efterfølgende behandling.

Behandlingsforløbet er som helhed afhængig af en række faktorer, der kan påvirke helingsprocessen, f.eks. hvordan du blev skadet, hvor længe du har haft ondt, din alder, dit køn, evt. andre sygdomme, tidligere skader og din arbejdssituation. Du vil løbende få øvelser og råd samt vejledning i, hvorledes man undgår tilbagefald, og hvordan man kan genopbygge en optimal helbredstilstand.